Att vara på jobbet alltid handlar om att lära sig trivas med ett integrerat arbets- och privatliv

För många har den snabba förändring som följt på Covidpandemin inneburit att man alltmer jobbar mer hemma. Det har blivit tydligt att det i stort är lika effektivt som att man var dag ska in på jobbet - just för att man ska jobba där. Det är också sedan länge tydligt att åtminstone chefer känner sig "jobba alltid" för att mobilen medger att vara uppkopplad dygnet runt.

De flesta tycker det är motiverande att mer kunna planera och sätta sig själv mer i centrum när det gäller att avgöra när jag vill jobba och det går bättre att synka familjeangelägenheter. Så det är helt klart att denna flexibilitet är populär och kommer bara att blir än större ju bättre "hemma-arbeta-digitala-verktyg" som kommer fram.

 Det innebär ju inte att man helst ska slopa det fysiska mötet men när det blir billigare för företagen med lägre kostnader och uppskattas av medarbetarna så är det ett tydligt efterfrågetecken som innebär mer och mer - lika med bättre och bättre i en vinna/vinna - process.

Problemet som kan uppstå är att det nu öppnas möjligheter på individnivå, speciellt då för chefer, att vilja göra mer än tiden räcker till - alla har vi en optimistkoefficient speciellt chefer - det ofta det som gör att man blir chef. Och det är här som jag med min tjänst Business-Life Coach kommer in i bilden som ett stöd och support genom att vara både lyssnande och bidra med en struktur som gör att du som klient kan jobba mer strukturerat primärt då på jobbet men också få den ostrukturerade tid för avkoppling som behövs - men också faktiskt få en struktur på det som du vill göra på fritiden.

Egentligen är det inga konstigheter alla behöver vi någon att diskutera våra tankar med oavsett om det är problem eller visioner!

Att ha en neutral resurs till ditt förfogande innebär att du konfidentiellt kan bolla aktuella frågeställningar och i samverkan få stöd för att stegvis ta dig mot måletn samt att jag systematiskt följer upp och försöker ge en struktur som gör färden roligare och motiverande och mer fylld av energi - jag tror faktiskt jag är den typ av människa som lätt överför energi genom att vi under våra möten har kul!

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen