Efter allt jul- och nyårsfirande - nu drar det snart vardagen igång - är du redo?


Att jobba som chef är att i dagens arbetsliv egentligen aldrig vara helt frikopplad från jobbet. Det beror klart på att mobilen alltid finns med från nattduksbordet till nattduksbordet och ibland även en stund i sängen. Det är klart en självvald situation - men kan också vara stressande när det blir för mycket.

Kanske förstod Steven Jobs att han kommit på en världssensation när han satte en dator i telefonen, och fick fram ett kommunikationsverktyg som har kommit att förändra inte bara företagen utan hela världens sätt att kommunicera och att hålla sig uppdaterad - ja att ha hela världens kunskap i fickan.

Att fördelarna överväger nackdelarna håller nog de flesta med om. Men vår nyfikenhet och intresse av att vara uppdaterad gör lätt att vårt informationsflöde kan ta över fokus och göra oss splittrade. Tillsammans med att vi har ett antal åtaganden på jobbet och i privatlivet som kräver vår fulla uppmärksamhet.

Vårt flexibla arbetsliv som förutom att vi kan ha det med oss vart vi är så kan vi nu också mer och mer arbeta var vi vill på kontoret när vi har möten och i hemmet eller på stan när det funkar bättre. 

Att ha en PT - en personlig tränare - när vi går på gymmet är en självklarhet och gör att vi får en bättre struktur och systematik i vår träning och den blir både effektiv och ger snabbare resultat.

När det gäller PT på företagsnivå så har det hittills varit inriktat allt från Executive Coach till affärsutvecklings coach och till allmän rådgivning - men som regel alltid med fokus på företaget. 

Mitt angreppssätt är att till lika stor del ta med människan som ska utföra jobbet. Om hen inte mår bra av olika anledningar så blir det betydligt svårare att genomföra arbetet med att uppnå de uppsatta målen.

Det är här jag som Business-Life-Coach© kommer in och med en lång företags karriär, livserfarenhet och nya kunskaper tillför nya perspektiv och inte minst struktur och systematik. Som jag ser det bör det  vara lika naturligt att ha en PT på jobbet som på gymmet - ja nästan viktigare för som Business-Life-Coach© tar jag ett steg tillbaka och försöker coacha fram inte bara en framgångsrik chef utan också en privat vinnarperson som har balans i livet mellan arbete och fritid.

Ring 0709 44 85 65 så berättar jag mer. /Börje Paulsson

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen