Sluta stressa - gör det rätta - och skapa det effektiva lugnet!

De olike stegen

1. Att sätta igång
2. Att göra jobbet
3. Att komma i mål

Att sätta igång och börja på en sak som man vill ha gjort men som på något sätt inte blir av. Det är något som stressar för man vet att det måste göras förr eller senare.
Ofta är det något som inte pockar på en omedelbar lösning men som ändå ska göras. Det kan gälla allt från så enkla saker i hemmet som att städa ett förråd till att hälsa på någon till att börja motionera.

Eller saker på arbetet som kan gälla börja på ett nytt projekt eller komma från att fundera på till att börja söka för att byta jobb. Men det kan också vara saker i den dagliga arbetsmiljön som kan skava och som behöver tas i men som känns jobbiga.

Och det är inte sakens storlek som skapar stress och otillfredsställelse utan mer hur starkt faktumet är att det måste göras.  Så vad är lösningen - ja har du en mentor eller coach så kan den klart på olika sätt i dialog ge vägledning och stöd framförallt att konkret som ett steg 1 hjälpa till att få fram tid och en tidpunkt när det skulle passa att just börja. 

Beroende på om det är en sak som går att klara ut på direkten via en insats så är det hela i så fall avklarat. Men som regel handlar den här typen av "svårt att komma igång" projekt om mer omfattande saker.  Men har man väl kommit igång så är man på väg och nu gäller det att "göra jobbet."

Det tar jag upp i nästa inlägg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen